Wees een wereldburger

‘Als je jezelf een Indiër of een moslim of een christen of een Europeaan noemt, of wat dan ook, ben je gewelddadig. Zie je waarom het gewelddadig is? Omdat je jezelf afscheidt van de rest van de mensheid. Als je jezelf scheidt door geloof, nationaliteit, traditie, kweekt dat geweld. Dus een man die geweld probeert te begrijpen, behoort tot geen enkel land, tot geen enkele religie, tot een politieke partij of gedeeltelijk systeem; hij houdt zich bezig met het totale begrip van de mensheid.’
– J. Krishnamurti.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s