‘Hij die zijn leven probeert te behouden…’

‘…zal het verliezen.’
Yeshua van Nazareth moet dit hebben geleerd, zo’n tweeduizend jaar geleden. En in mijn ogen nog steeds waar en actueel.
Tegenwoordig vinden veel mensen het nog steeds normaal, dat je mag moorden, doden,… om aan voedsel te komen. Zeker Netflx helpt deze moraal hoog te houden, dat alles is toegestaan om je eigen gezin te redden!…
Maar Yeshua dacht daar anders over! Want als je vindt dat je alles mag doen om je fysieke leven te redden, zul je je innerlijke leven (‘ziel’) verliezen!
Heel wat wetenschappers leren dat je het brein bent en als je dat gelooft: ben je niet meer dan een hompje vlees dat om bestaan vecht, nietwaar? Alles lijkt dan zo vast te liggen, lijkt net of dat er geen andere keuze voor jou en je gezin is weggelegd.
Wanneer we geestelijk opnieuw geboren worden, begint onze innerlijke reis! We worden integere schepsels, die niet tot alles in staat zijn. De weg naar liefde is liefde zelf.
Zoals de bekende spirituele leraar verkondigde: ‘Wie het zwaard opneemt zal door het zwaard vergaan.’ Ook vertelde hij over een andere wereld! Een wereld die zich al openbaarde toen hij leefde op aarde en vele volgelingen om zich heen had. Deze deelden alles met elkaar (verkochten hun bezittingen) en zagen geweld niet als een oplossing! 🙂

We hebben in werkelijkheid niets te verliezen. Zulk gevoel is werelds, van deze wereld!

Afbeelding van Engin Akyurt via Pixabay 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s