Het volgen van de Islam of Jezus?

Jezus predikte geen aards koninkrijk zoals Mohammed, die met een zwaard in zijn hand terrein veroverde.
Ook zijn staat en islam een.
Jezus predikt(e) een innerlijk koninkrijk van liefde en geweldloosheid.
En het is hierom dat ik niet begrijp waarom mensen beweren – met de beste bedoelingen – dat islam en Jezus een zijn. Wat ik wel geloof is dat er ook moslims zijn die niet geloven in het veroveren van de wereld, die het voldoende vinden in hun hart en met hun hart God te dienen. Maar dat is niet de officiële leer van de Koran, begrijp dat wel goed.
Een christen die grijpt naar geweld, heeft het beslist mis wat de leer van Jezus betreft. Maar een moslim die in naam van zijn God naar geweld grijpt om de ongelovigen te bestrijden, heeft het niet mis volgens zijn heilige boek!
De leer van het Nieuwe Testament en de leer van de Koran zijn daarom beslist verschillend!
Ook Joden en hindoes leren geweld. Enkel Boeddha en Jezus leerden volkomen geweldloosheid. Het is beslist hierom dat niet alle godsdiensten en/of leraren hetzelfde zijn.
Het is een vorm van blind idealisme om te beweren dat alle godsdiensten en gelovigen gelijk zijn.
Bijvoorbeeld: Als een moslim een vreemd land aan doet en daar een moskee bouwt, claimt hij binnen zijn geloof het gehele land! Dat is behoorlijk een daad van agressie, nietwaar?
Daarom behoort de islam beslist niet thuis binnen een democratische samenleving en christenen behoren vanuit de leer van Jezus in het geheel niet aan politiek te doen en in het leger te gaan maar zij zijn ziende blind en horende doof! Ook heb je boeddhisten in de wereld van vandaag, die grijpen naar geweld, hoe triest is dit alles.
En tegenwoordig worden door filmmaatschappijen geweld gepredikt als oplossing, denk maar aan al die zogenaamde superhelden van Marvel. Ook christelijke zenders zijn niet vies van verhalen over heldhaftige militairen!
Er kleeft bloed aan ieders hand tegenwoordig, want wie aan politiek doet, stemt in met regering en partijen die militarisme niet afzweren.
Zoals Gandhi in de vorige eeuw al zei (Engeland beheerste toen nog India): Christenen hebben zelf het minst begrepen van de geweldloosheid van Jezus. …Dit doet me dan ook denken aan de rijkdom van de Kerk! De kerk heeft door de eeuwen heen ongelooflijke schatten weten te verzamelen, heel normaal zou je denken vanwege de overheersing van het christelijke geloof maar niet binnen de leringen van Jezus van Nazareth!

Afbeelding Pixabay.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s