Neti Neti

WIKIPEDIA: ‘Neti Neti ( Sanskriet : नेति नेति) is een Sanskriet uitdrukking die betekent “niet dit, niet dat”, of “noch dit, noch dat” ( neti is sandhi van na iti “niet zo”). Het wordt gevonden in de Upanishads en de Avadhuta Gita en vormt een analytische meditatie die een persoon helpt de aard van het Brahman te begrijpendoor alles wat niet Brahman is te ontkennen. Een van de belangrijkste elementen van Jnana Yogapraktijk is vaak een “neti neti-zoekopdracht”. Het doel van de oefening is om alle objecten van bewustzijn, inclusief gedachten en de geest, te ontkennen en het non-duale bewustzijn van de werkelijkheid te realiseren.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s