Nieuwe vorm van meditatie?

Zeker, in mijn ogen wel. Ik ken behoorlijk wat meditatietechnieken, heb er veel beoefend, zoals: Vipassana; die van Osho; de bekende Mindfulness van Jon Kabat-Zinn; Zen; New Age;…
Waarin Naga Meditatie volstrekt uniek of anders is:
Het wil geen nieuwe conditionering bewerkstelligen bij de beoefenaar! Dus wordt er uitgegaan van wat is. Zonder daarbij een bepaald patroon te volgen, zoals bij Jon Kabat-Zinn.
Simpelweg wat komt er zintuiglijk het allereerste bij je binnen?, dat kan een gevoelservaring zijn maar ook een gehoorservaring en dergelijke. Je volgt gewoon spontaan wat je zintuigen je hier en nu aangeven!
Wat ook hierbij mogelijk volslagen anders of uniek is: de waarnemer is het waargenomene. Dus kijk je niet vanuit een bepaald standpunt of centrum naar jezelf!
En je kunt spontaan je ademhaling bewust zijn, zonder deze centraal te zetten: wat vaak gebeurt bij die diverse meditatietechnieken!
Ook wordt de verlichting als doel niet verwaarloost of onderschat!
Uiteindelijk gaat het bij Naga Meditatie om het volledig oplossen van je diepe ontevredenheid met het leven en/of jezelf! Deze staat wordt omschreven als: Keuzeloos gewaarzijn/Ik ben/Bewustzijn zelf/Liefdevol gewaarzijn/Observatie/… Deze kan echter rechtstreeks gerealiseerd worden maar vaak komt de zoeker dan toch weer in zijn of haar hoofd te zitten, met alle gevolgen vandien. Daarom: traint men dan ook vooraf het zintuiglijk gewaarzijn!
Tot zover!Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s