Wie was Krishnamurti?

Waar stond Jiddu Krishnamurti (1895 – 1986) voor? Wat was zijn werkelijke boodschap en drongen andere mensen daar echt in door?

Het volgen van Jiddu Krishnamurti:
Hij wilde nadrukkelijk geen volgelingen! Hij wilde niet als een autoriteit worden gezien! En toch overkwam dat alles hem.
Hij is in mijn ogen geworden tot een stoffig beeld. Die men graag op een sokkel plaats. Men drukt en leest zijn boeken, zonder dat ze werkelijk begrepen worden. De relativiteitstheorie van Einstein lijkt er vergeleken makkelijker bij!
Niemand schijnt hem tijdens zijn leven te hebben begrepen, verkondigde hij te vaak en te regelmatig. Ook leek het erop dat mensen hem alleen maar bezochten uit een zeker vermaak. ‘Ik heb Krishnamurti ontmoet.’
Hij liet dus geen verlichte zielen achter, zogezegd, als de Boeddha. Waar hij zichzelf graag mee vergeleek! Ook de Boeddha leerde: ‘Wees een licht voor jezelf.’ Ook de Boeddha wilde niet als een god aanbeden worden en enkel geloofd op basis van autoriteit. En beiden nodigden de zoeker uit om hun leringen te onderzoeken op waarheid.
K zei: Zeg niet wat ik bedoel maar zeg, ik denk dat K dat bedoelt.
Maar ik doe beide niet. Ik houd het gewoon simpelweg bij mezelf: ik begrijp voor mezelf wat observatie is en begrijp ook waarom K geen verlichte mensen om zichzelf heen had.
Zie voor meer uitleg, deze bovenstaande video!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s