Je wel of niet laten prikken

Dat moet iedereen voor zichzelf lekker uitmaken, lijkt me: op de eerste plaats. Toch zijn er ook grote vraagtekens, zoals bij de vaccins Janssen en Astrazeneca. Noorwegen en Denemarken gebruiken deze bewust niet!
Over het algemeen duurt het wel 10 jaar (testfase) voor dat we werkelijk weten wat vaccins doen, en daarbij heb je dan een afval van zo’n 90%, heb ik begrepen. Vaccins die toch niet voldoen aan het gehele plaatje van werkzaamheid en veiligheid. En heb jij ooit een medicijn moeten weigeren, omdat je er mogelijk ook heel ernstig ziek van kan worden: ja, zelfs eraan kunt overlijden??…
Als ik een medicijn vroeg aan mijn huisarts, in het verleden, en ik zou dan hebben gehoord: ‘Ja. je kunt er heel erg ziek van worden, zelfs aan sterven. Ja, we weten nog niet alles over dit medicijn.’ Zou ik het dan hebben genomen??
Nu, lijkt alles ook zo verweven te zijn met de economie en het sociale gebeuren! Mensen die bijvoorbeeld weer graag andere mensen willen ontmoeten, daten en op vakantie willen gaan, nietwaar? Maar wat zullen we straks achteraf zeggen? Bijvoorbeeld over zo’n twee jaar!…
Ik ben geen anti-vaccer maar ook nog steeds niet geprikt! Weigerde onlangs Astrazeneca en jij? Moet ik me dan straks wel laten vaccineren met Janssen?
….

Plaatje: Pixabay.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s